Yorkshire Terrier Eğitimi İstanbul

Genellikle Yorkies olarak adlandırılan Yorkshire Terrier, inatçı kişilikleri olan küçük köpeklerdir . Dünya çapında en popüler ırklardan biridir. Teknik olarak oyuncak grubunda (toy) kategorize edilmiş olsalar da, birçok terrier özelliğini de barındırıyorlar. Teriyer hareketli, koruyucu ve sadık olma eğilimindedir.

Küçük boyutlarına rağmen mükemmel bekçi köpeği olurlar. Yorkies, şımartılmayı ve sevdiklerine sarılmayı seven harika arkadaştır.

Fakat bu cinsi kontrol altında tutabilmek ve davranış problemlerini önlemek için erken yaşta sosyalleşme ve doğru bir eğitim programı uygulanması tavsiye edilir.

Oldukça cesur bir köpek olan Yorkshire Terrier, büyük köpeklere bile meydan okuyabilir ve bu onu tehlikeye sokabilir. Diğer petlerle ve küçük çocuklarla birlikte yaşaması için doğru bir sosyalleşme yöntemi izlenilmesi gerekir.

Bir Yorkie, çoğu gün yalnız bırakıldığı bir evde mutlu olmayacaktır. Bu cins çok fazla ilgiye ihtiyaç duyar ve bir insan arkadaşının yakınında olduğunda mutludur. Aksi takdirde ayrılık kaygısı sergileyebilir ve kötü alışkanlıklar geliştirebilir. Dost canlısı minik yapısı onu ufak daireler için bile mükemmel bir seçim yapar. Ancak köpeğinizin egzersiz ihtiyacı olduğunu ve düzenli olarak enerjisini atması gerektiğini asla unutmayın!

  • Yorkshire Terrier aşırı sıcak ve aşırı soğuklara dayanıklı değildir. Bu yüzden ılıman iklim veya iç mekan koşulları onun için en iyisi olacaktır. 
  • Bu cins hızlı uzayan tüy yapısı nedeniyle düzenli taranmaya ve kürk bakımına ihtiyaç duyar. 
  •  Diğer bazı cinsler kadar tüy dökmedikleri için, Teriyerlere genellikle hipoalerjenik denir. 
  • Bu küçük devin kontrolden çıkmaması için sosyalliğine ve günlük enerji miktarını harcadığına dikkat etmelisiniz. 
  • Diğer petlerle ve küçük çocuklarla vakit geçirirken kontrol altında tutularak alıştırılması önerilir. 
  • Yüksek enerji seviyesine sahip bir ırk olduğu için çeşitli oyuncaklara sahip olması ve oyun alışkanlığı kazanması sizi rahat ettirebilir.
Maltese Terrier hakkında bilgi almak için tıklayınız!

Not: Doğru eğitim çok önemlidir ve köpeğinizle aranızdaki bağı güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Sosyalleşme de aynı derecede önemlidir, sosyalleşen Yorkshire Terrier çevresine daha iyi uyum sağlayacaktır

Yorumlar